AKCIJA PRIKUPLJANJA STAROG PAPIRA I KARTONA

  • Arhiva
  • Kreirano: 12.11.2012.

Za vrijeme današnje akcije učenici su se naprosto natjecali tko će više iz svojih domova,  obližnjih hotela, restorana, trgovina, ustanova i institucija, u školu donijeli odbačene papirne ambalaže, starih novina i ostalih vrsta nepotrebnih papirnatih predmeta. U akciji su aktivno sudjelovali svi učenici od trećeg do osmog razreda, ali i njihovi roditelji, koji su u vrlo kratkom v remenu prikupili četiri i pol tone papira. Najuspješniji su bili učenici  7.b  razrednog odjela koji su sakupili  460 kg papira.

Treba istaknuti da se reći da i ostale škole, koje to žele, mogu sudjelovati  u akciji prikupljanja starog papira, ali se moraju  prijaviti u uredništvu Dječjeg časopisa Cvrčak, koji je začetnik organizator te korisne i  hvale vrijedne akcije. Škole se mogu prijaviti  na slijedeću e–mail adresu:  list.cvrcak@gmail.com

 

Prema riječima Pere Petrušića, glavnog i odgovornog urednika Cvrčka, vlasnik G-toura Međugorje Davor Ljubić, obećao je da će razredni odjel jedne škole koji sakupi najviše starog papira nagraditi dvodnevnim izletom i obilaskom turističkih i povijesnih znamenitosti BiH. Treba istaknuti da je temeljni cilj uključivanja učenika OŠ Bijakovići u akciju prikupljanja starog papira bio razvijanje ekološke svijesti  kod djece i ostalih građana o potrebi čuvanja i zaštite prirode od zagađivanja te održavanja čovjekove životne i radne sredine lijepom i urednom te o ekonomskom značenju recikliranja i ponovnog korištenja  papirnatih proizvoda.

 

 

{gallery}Foto/skupljanje_starog_papira{/gallery}

 

Izvor: BROTNJO.info

Popularno