CVRČAK- dječji list

  • Arhiva
  • Kreirano: 17.05.2018.

Mediteranski festival knjige cjeloviti je projekt promocije knjige i čitanja prodajno-festivalskog tipa koji se ove godine održavao u Splitu, u ŠC Gripe od 9. do 13. svibnja.

Cilj festivala je popularizirati i potaknuti čitanje knjiga kod svih uzrasta, promovirati sve vrste književnosti i umjetnosti, ali i znanosti te omogućiti kupnju knjiga po povoljnim cijenama.

S tim istim ciljem se i jedan dio čitatelja dječjeg lista „Cvrčak“ iz OŠ Bijakovići, OŠ Čerin, OŠ fra Didaka Buntića Čitluk i OŠ Lipanjske zore Višići kao i dramsko-recitatorska sekcija OŠ Bijakovići odlučio 13.5.2018. posjetiti ovaj festival.

Učenici su u 11.00 h prisustvovali promociji slikovnice „Šporki Špiro i Neposlušna Tonka“, splitske književnice Olje Savičević Ivančević. Nakon toga su u 12.30 h sudjelovali u turniru i  igri „Mediteran- more i obalno područje“ koji je vodila udruga „Mala filozofija“, a jedan dio naših čitatelja je mogao nazočiti praktičnom satu robotike i programiranja „Robotika je baš za mene“ koji vodi udruga za robotiku „Inovatic“.

Njihovi pratitelji, učitelji i nastavnici, su za to vrijeme prisustvovali promociji slikovnica: „Bog ima svrhu za djevojčice i dječake“ i „Svako tijelo ima nešto za reći“- naklade Salesiana.

Na polasku smo imali prigodu kupiti sebi neki od zanimljivih naslova (više od devedeset nakladnika i preko deset tisuća naslova) po povoljnim, festivalskim cijenama.

Nakon „guštanja u librima“ učenici su prošetali po splitskoj rivi i uživali u prekrasnom proljetnom danu i sretni i zadovoljni krenuli put Hercegovine.

Ovo je bio još jedan od edukativnih izleta koje organizira dječji list „Cvrčak“ s ciljem poticanja čitanja te upoznavanja kulturnih znamenitosti i događanja u našoj okolici. Zahvaljujemo organizatorima MFK-e Split i agenciji Coco Tours Međugorje što su nam pomogli realizirati ovaj događaj – priopćeno je iz Uredništva “Cvrčka”.

Galerija

Popularno

Krunica

  • Arhiva
  • Kreirano: 17.10.2016.